UNADJUSTEDNONRAW_thumb_fc5b.jpg
diggEAT_rund-1-1024x1024.png

EN LOKAL, DIGITAL & LIVESTREAMAD
UPPLEVELSE FÖR ALLA SINNEN!

Tack för i år! Följ oss för framtida sändningar här på hemsidan och på Diggeats Facebook

 

Här finns tidigare sändningar från 2021
Sandhamn Marine 17sep   -   Eriksberg 24sep  -  Snärjeskogen 1okt  -  Johannishus Gods 8okt  -  Hälleviks Havsbad 15okt

Corona har förändrat vår värld och drabbat människor och samhälle på olika sätt och vi behöver tänka om och tänka nytt för att komma vidare. DiggEAT är ett sätt för olika näringsidkare och publik/kunder/gäster att möta en förändrad värld där den digitala kulturen blivit ett allt vanligare sätt att kommunicera. DiggEAT vill bjuda på intressanta möten som skapar engagemang för det vi har på hemmaplan och stärka lokala aktörer för att överleva och fortsätta utvecklas.

diggEAT 2021- BLEKINGE PÄRLOR

 

Nu laddar vi för diggEAT 2021 som kommer att involvera hela Blekinge där vi i samarbete med länets kommuner kommer att göra 5 livesändningar från unika miljöer och möta spännande kreatörer och entreprenörer med stor passion för Blekinge och sitt skrå. Du deltar digitalt i en sändning fylld med interaktivitet där vi kan uppleva Blekinge pärlor tillsammans vart du än befinner dig.

VILL DU VARA MED OCH STÖTTA OCH SKAPA ETT UNIKT EVENT?
Hör gärna av dig. Vi behöver fler samarbetspartners och spännande aktörer som vill vara med. Ju fler vi blir desto starkare blir vi och desto mer event kan vi göra.  Kontakta oss på: diggeat@sandelius.se eller ring Elin Sandelius 0705-221564
 

 


Se diggEAT 2020 i efterhand på vår Facebooksida klicka HÄR.

 

Digitalt  Innovativt  Gemytligt  Gemensamt  Engagerande  Annorlunda  Teamwork

Events under 2021

Sandham_Marine.jpg

LIVE FRÅN SANDHAMN MARINE
17 sep 2021 - Karlskrona

kl. 18:00 - ca.19:30

Eriksberg-pressbild-sateriet.jpg

           LIVE FRÅN ERIKSBERG             24 sep 2021 - Karlshamn

KL. 18:00 - ca.19:30

Snärjeskogen.png

LIVE FRÅN SNÄRJESKOGEN
1 okt 2021 - Olofström

KL. 18:00 - ca.19:30

Johannishus_gods.png

LIVE FRÅN JOHANNISHUS GODS
8 okt 2021 - Ronneby

KL. 18:00 - ca.19:30

Hälleviks_havsbad_edited.jpg

LIVE FRÅN HÄLLEVIKS HAVSBAD
15 okt 2021 - Sölvesborg

KL. 18:00 - ca.19:30

LIVE FRÅN SANDHAMN MARINE
17 sep 2021 kl.1800-ca.1930

Denna kväll sänder vi live från Sail Inn på Sandhamn Marine. Den lilla charmiga krogen med höga ambitioner som blivit sommarens snackis i östra Blekinge. Det kommer att bjudas på fisk och vegetariskt och vi ska träffa vinmakaren STAFFAN OTTOSSON från Stora Boråkra Vingård och ha vinprovning med honom och vinimportör BOSSE SVENSSON. Du kan vara med i provningen hemifrån genom att köpa hem vinerna från Systembolaget och inköpslista för vinerna hittar du i PDF:n längre ner.

Det blir också provning av lokalproducerad cider med SAMUEL DAHLÖR från Bredängs ciderbryggeri.

Kvällens artist är EMILIO WALTER som tidigt slog igenom med boogie woogie och som äntrat scenen tillsammans med Robert Wells både på Östersjöfestivalen och i Bingolotto.

Konstnär EVA LANGE som gärna jobbar med den 4:e dimensionen i sina utställningar, skulpterar live i studion och konstverket auktioneras ut under programmet. Det är bara att lägga bud i chatten under programmet.

Vi gästas av ANDERS OLSÄNG – sparriskungen som arrangerar safari när det är sparrissäsong, och ”Hönsmamman” ISABELLE KARLSTRÖM som både poddar och driver Smaklöken gårdsbutik.

Vi hälsar på hos ORRANÄS GÅRDSMEJERI och tittar även in hos MAXE AXELSSON, i Pama Studios, för att se vad som är på gång.

Vi får en spännande rundvandring på Hästhallen – Blekinges största samling av hällristningar med arkeolog LENA KÖNING och vi besöker Torhams udde där ANDERS LOELL ger oss en spännande inblick i fågellivet och så har KINA från Kinas kakor lovat att bjuda på Päronbiskvier.


Inköpslista för VINPROVNINGEN hittar du här!

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2

LIVE FRÅN ERIKSBERG
24 sep 2021. Kl.1800-ca.1930

Denna kväll sänder vi från Eriksberg - Nordens största safaripark med sin unika miljö och helhetssyn kring upplevelser på djurens och naturens villkor.

Kvällens konstnär: MADDE RUMBERG, utbildad inom måleri, skulptur, grafik och illustration, målar live i studion. Tavlan auktioneras ut under programmet. Det är bara att lägga ett bud på tavlan i chatten under programmet.

ALBIN JERMUND bjuder på musik. Han har bl.a. legat etta på P4- toppen i 10 veckor och funnits med i flera av Verateaterns produktioner.

Vi tittar på trädgårddesignern KAJSA VILDÄNGENS senaste skapelse i form av en ny Örtagård på Eriksberg. Hon driver även webbshopen Rugs of sweden som säljer begagnade trasmattor. Vi möter LINDA ÅKESSON som berättar om Hi Unity – Blekingeföretaget som ska lansera framtidens gravstenar och vi träffar Målarmästare JONAS GUSTAFSSON som berättar om sin passion för restaurering och byggnadsvård och så hälsar vi på hos LASSE NILSSON på Möbelform och hos OLA OLSSON på Marinkompaniet. Dessutom har textildesignern, LOTTA NIEMI utlovat en väldigt annorlunda modevisning.

Dessutom blir det självklart matupplevelser: Eriksbergs kock ROBIN LINDQUIST lagar vilt, PIA QVARNSTRÖM från Bärta berättar om sin framgångssaga kring vegetariskt protein. JENNIES BAKERY, folkhälsovetaren som var med i hela Sverige bakar och flyttade tillbaka till Karlshamn bjuder på underbara dessertsmaker samt att vi ska kora Blekinges bästa äppelbakverk. Läs mer nedan.

ÄPPELBAKARTÄVLING PDF:

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/3

LIVE FRÅN SNÄRJESKOGEN
1 Okt 2021. Kl.1800-ca.1930

Denna kväll sänder vi live från Snärjeskogens grillkåta i Gränum. Snärjeskogens events unika anläggning med vedeldade badtunnor och grillkåta för 55 personer ligger vackert inbäddad i naturen.

Kvällens artister är PPM, Olofströmsgrabbarna som spelar akustisk Americana och som inte lämnar någon oberörd.

Kvällens konstnär är IDA KNAGG som är både musiker och konstnär. Under kvällen skapar hon ett verk som auktioneras under programmet. Det är bara att lägga ett bud i chatten under programmet.

Vi gästas av CAROLINA HÅKANSSON från Kyrkhultsblomman som pratar höstdekorationer och så pratar vi om solens kraft med MALIN ÅHAMN från Solect Power.
Författaren EMMA OLOFSSON som skrivit deckaren Vita Rosor som utspelar sig i Karlshamn är hos oss och pratar om och läser ur sin nya bok.
Vi besöker LARS GÖRAN IVARSSON som började bygga Timmerhus när stormen Gudrun tog skogen och vi besöker även textilkonstnär ANNIKA EKDAHL vars storskaliga verk ställts ut i Europa och Australien. Och vi gästas av PETRA ANDERSSON från Lädersömmeriet som gör väskor, skärp och skräddarsyr efter kundens önskemål. Dessutom bedriver hon försäljning av Avenboksplantor när det är säsong.

Och självklart bjudes det på god mat med lokala råvaror. Bl.a. blir det läcker glassdessert från ADAM på HOLJE GLASSFABRIK som berättar sin historia.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2

LIVE FRÅN JOHANNISHUS GODS
8 okt 2021. kl.1800-ca.1930

Denna kväll sänder vi live från Johannishus gods som varit i Wachtmeisters ägo i 11 generationer. Vi träffar HANS & MARIA som driver godset idag och som precis startat eget ölbryggeri.

Därför blir det ölprovning med ROBERT ANDERSSON, Karlshamnskillen som numer driver ölpodd, ölfestivaler och skriver prisbelönta böcker om öl. Inköpslista hittar ni i PDF:en. Och vi gästas också av HARKNIVENS HUMLE som startat odling av humlesorter som ska levereras till lokala bryggerier.

Kvällens konstnär är SOLGERD BUSSENIUS, som skapar ett konstverk som kommer att auktioneras ut under programmet. Det är bara att lägga ett bud via chatten.

Kvällens artist är HILDUR HÖGLIND, P4 nästa – aktuell singersongwriter från Johannishus. Hon skriver också poplåtar och när hon är ute som popartist kallar hon sig Hildur Ottilia.

Vi får höra solskenshistorien om ABBES MEJERI och samarbetet med ekobonden och glasstillverkaren PER BRUNBERG. Dessutom gör vi besök på unika SAXEMARA BÅTVARV och vi ska prata Guldgubbar och historiska skatter med SIIRI IRSKOG. KIM M. KIMSELIUS berättar om sitt författarskap och vi har besökt BELGANET HANDEL där INGE STRANDBERG berättar för oss om hur det kommer sig att det ligger en träindustri som tillverkar svarvade trädetaljer till Europas designindustri i Belganet.

Självklart bjuds det på god mat lagad av Ninni från Järnaviks pensionat. Passa på att laga hennes fantastiska soppa så kan vi äta ihop. Receptet hittar du i PDF:en nedan.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2

LIVE FRÅN HÄLLEVIKS HAVSBAD
15 okt 2021. kl.1800-ca.1930

Denna kväll sänder vi live från Hälleviks Havsbad som är ett av få klassiska badhotell som är i drift idag. Det ägs av SJS och drivs av LENA EHRENBERG och ligger vackert beläget vid havet i Hällevik och erbjuder såväl boende som matupplevelser.

Kvällens artister är LUKAS WÄGBO och ANNA MELANDER som kom på fjärdeplats i riksfinalen i P4nästa.

GREGER BOJEBY kommer att måla en tavla live i studion som vi auktionerar ut. Greger målar abstrakt och han vill bjuda in betraktaren i sin känsla och öppna upp för fria tolkningar.

Vi får besök av KATARINA BERGKVIST från Pusselstallet och HAMPUS SÖDERGREN från Hanö dyk och Ribcharter tar oss med på en liten båttur.
CHARLOTTA LINDRUP från butik Smaralda är med oss och ger oss lite smakprov från hennes välbesökta butik.

Vi har besökt 24 årige yrkesfiskaren ANDRE NILSSON som satsar när andra lägger ner och så ska vi prata Jazzfestival med OLA SÖDERDAHL.

ROLF NILSSON från Sölve Kulle Handelsträdgård finns med oss och FREDRIK OLOFSSON från Sölvesborgs VELO tar oss med in i cykelvärlden som växer så det knakar och vi får tips om en bra elcykel. Dessutom ska vi få några spar och aktietips av JOACHIM LARSSON.

Dessutom bjuder HÄLLEVIKS HAVSBAD mustig fisksoppa och nybakat bröd och KOPPARTRÄDETS HEMBAGERI & CAFE gör kvällens dessert.

I Sölvesborgs är vår huvudsamarbetspartner SÖLVESBORG MJÄLLBY SPARBANK.

Fler detaljer kring sändningen kommer, håll utkik!

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/3
 
 
 
 
 
 

Läs mer om våra tidigare DiggEat events

Arrangör:

logo.png

Sammarbetspartners 2021:

Medverkande aktörer/företag 2021:  
Uppdateras hela tiden...

Abbes Mejeri
Albin Jermund, musiker
André Nilsson, fiskare
Anna Melander, musiker
Annika Ekdahl, textilkonstnär
Björketorps gård
Belganet Handel
Blomlövs rökeri
Bredängs Ciderbryggeri
Brygghus 19
Bond-Gården Olsäng
Bärta, Pia Qvarnström
Carlshamn Tryck & media
Carolina Håkansson, Kyrkhultblomman
Cervera
Daniel Ottosson, Oloftröms kommun
Daniel Granello, Landsbyggdsutvecklare
Eriksberg
Emilio Walter, musiker
Emma Olofsson, författare
Frida på Staxgård
Eva Lange, konstnär
Gourmet Grön
Greger Bojeby, Konstnär
Hanö Dyk & Ribcharter
Harknivens Humle
Hildur Höglind, musiker
Hälleviks havsbad

 

Ida Knagg, konstnär
Jennys Bakery

Johannishus Gods
Johannishus Microbryggeri
Jonas Castell

Jonas Gustafsson, Målarmästare
Järnaviks Pensionat
Karoline Mattsson, Landsbygdsutvecklare

Kajsa Vildängen trädgårds.designer
Karlskrona Microbryggeri
Karlskrona Ornitologklubb
Kim Kimselius, Författare
Kinas Kakor
Kopparsträdets hembageri och café
Lars Göran Ivarsson, Farabol
Lasse Nilsson, Möbelform

Lena Köning, Arkeolog
Lindas Hunderi, Sölvesborg
Linda Åkesson, Hi Unity
Lotta Neimi Design
Lucas Wägbo, musiker
Lädersömmeriet

Madde Rumberg, konstnär
Marianne Peary, Landsbygdsutvecklare
Masterparkett
Mats Karlsson
Maxe Axelsson, PAMA records

Niklas Nyström, Saxemara Båtvarv
Ola Karlsson
Ola Olsson, Marinkompaniet
OKTV Olofström
Orranäs gårdsmejeri
PPM, musiker
Pusselstallet
Restaurang  Kronolaxen
Rugs of Sweden
Sail Inn
Sandhamn Marine
Siiri Irskog, Ronneby Kommun
Smaklöken/Hönsmamman
Smaralda Sölvesborg
Snärjeskogen event
Solect Power, Vilshult
Solgerd Bussenius, Konstnär
Stora Boåkra Vingård
Sölve Kulle Handelsträdgård
Visit Blekinge
VELO Sölvesborg
Yvonne Walther, Landsbygdsutveckare