top of page
diggeat2023banner utan logo.jpg
diggeast winter edition logo webb.png
LIVESTREAMADE PROGRAM FRÅN BLEKINGE... HELT GRATIS!
Våra sändningarna från tredje säsongen av DiggEAT 2023 är slut men går att se i efterhand på Diggeat:s Facebook eller klicka här nedan på respektive program. Tack alla ni som deltog i sändningarna.

DiggEAT 2023

DiggEAT 2023 sändefrån hela Blekinge i samarbete med länets kommuner, Region Blekinge, Sparbanken i Karlshamn, Sölvesborg-Mjällby Sparbank och BLT. Vi gjorde fem livesändningar från unika miljöer och möte spännande kreatörer och entreprenörer med stor passion för Blekinge och sin verksamhet.

Följ oss för framtida sändningar på Diggeats Facebook

Alla tidigare sändningar finns här. Från 2023:

-  BM Desigcenter, Svängsta 16jan   -   Saloon Longhorn, Sandbäck 23jan   -  Äggaboden, Gärestad By 30Jan (startar ef.ca.10min)  -  Southern Sweden Holidays, Gränum 6feb (startar ef.ca.17min)  -  Öbrygd, Hasslö 13feb (startar ef.ca.13min)  -


Från 2021:
 - Sandhamn Marine 17sep   -   Eriksberg 24sep  -  Snärjeskogen 1okt  -  

- Johannishus Gods 8okt  -  Hälleviks Havsbad 15okt  -


Från 2020:

 Livets Goda, Astensmåla Mat & Vingård 18sep  -  Galenpannor & Vet-villingar, Kreativum 19sep  -
-  Ost & Bilprovning, Börjessons Bil 23
sep  -  Rötter & Växkraft, Konsthallen 25sep  -
-  Uteliv med Guldkant, Brokamåla 26sep  

Bakgrund: Corona förändrade vår värld och drabbade människor och samhälle på olika sätt och vi behövde tänka om och tänka nytt för att komma vidare. DiggEAT är ett sätt för olika näringsidkare och publik/kunder/gäster att möta en förändrad värld där den digitala kulturen blivit ett allt vanligare sätt att kommunicera. DiggEAT vill bjuda på intressanta möten som skapar engagemang för det vi har på hemmaplan och stärka lokala aktörer för att överleva och fortsätta utvecklas. Resultatet blev ett "Blekingskt Gokväll" som vill få alla Blekingar att känna sig stolta.

Digitalt  Innovativt  Gemytligt  Gemensamt  Engagerande  Annorlunda  Teamwork

Events under 2023

BM design Foto_edited.jpg

16 jan 2023  - Live från
BM Designcenter, Svängsta

kl. 18:30 - ca.20:00

IMG_3769.jpg

          23 jan 2023  - Live från Saloon Longhorn, Sandbäck

KL. 18:30 - ca.20:00

Foto 2021-11-30 14 52 49.jpg

30 jan 2023  -  Live från Äggaboden, Gärestad By

KL. 18:30 - ca.20:00

Sweden_Holidays.png

6 feb 2023  -  Live från
S. Sweden 
Holidays, Gränum

KL. 18:30 - ca.20:00

Öbrygd.png

13 feb 2023  -  Live från
Öbrygd, Hasslö

KL. 18:30 - ca.20:00

16 jan 2023. kl.1830-ca.2000
Live från BM Designcenter Svängsta

Denna kväll sänder vi live från BM Design centers möbelstudio i Svängsta - Möt Alice Åkerblom som med sin gedigna bakgrund inom form och design i möbelbranschen erbjuder möbler och inredningsdesign av högsta klass, skapat en verksamhet dit kunder åker från hela södra Sverige.
I köket hittar vi Karlshamnsprofilen Stefan Olsson från Carlmans som bjuder på sina personliga favoriter.
Vi gästas av Bröderna HG:s choklad som berättar om sin passion för chokladpraliner och hur det egentligen började med välgörenhet.
Det blir reportage från Sculptur Sweden som bl.a. gör 3Dskrivna möbler på återvunnen plast från havet. Och vi har besökt HITEX som tillverkar mattor till sultaner, presidenter, flygplan och lyxyachter. Vi får besök av Högaböke trädgård som har en av Sveriges största klematisodlingar och BenGT Nyberg, reklamfotograf och fotonörd som la DJ - karriären på hyllan. Maria Lindström från Äppelboden kommer och berättar om hur äpplen faktiskt har tagit över hennes liv och bjuder på sin nya äppelcider. Dessutom snackar vi ekonomi med Sparbanken i Karlshamns vd Per Richardsson och så kommer Sara Nilsson och pratar Crossfit och om deras nyöppnade anläggning i Stilleryd och så blir det tittartävling men fina priser.

Kvällens konstnär: Jorge Guila - spansk Karlshamnskonstnär som utbildat sig i Barcelona och har sin ateljé i Karlshamn. Konstverket kan bli ditt genom att du lägger ett bud i chatten under sändning.

Kvällen artist är Morgan Färm – som skriver egen musik och har varit lokal finalist i P4 nästa, inte mindre än fem gånger och dessutom framträtt i både London och Berlin.

Sändningen produceras av Sandelius Kultur & Nöje i samarbete med Region Blekinge, Karlshamns kommun och Sparbanken i Karlshamn.

23 jan 2023. Kl.1830-ca.2000
Live fr. Saloon Longhorn Sandbäck

Denna kväll sänder vi live från Saloon Longhorn - Vilda västernsaloonen med bokskogen som granne! Här kan man uppleva Skogsbad, mordgåtor, berättarkvällar m.m. Som alltid bjudes det på läckerheter från lokala råvaror och ikväll bjuder Lotta Håkansson på sina berömda kamben.

Det blir reportage från JOCAR – Sveriges minsta bilfabrik och största hotrodbutik där Jonas bygger bilar till kunder från hela världen. Vi har även träffat Johanna på Möllekulla länsmansgård som med sin stora drivkraft att äta ren lokalproducerad mat skapat en verksamhet som erbjuder ekologiska produkter året runt och en har fantastisk gårdsbutik fylld av läckerheter och heminredning.
Vi träffar Stina Helmersson, journalisten och författaren som djupdykt både i Islands & Blekinges historia. Vi ska prata pumptrack och cykling med Ted Holgersson och så kommer även Johanna Andersson - matnörd och gastronom från Lister som jobbar växtbaserat och vegetariskt med fokus på matupplevelsen och så ska vi få en pratstund med Sölvesborg Mjällby Sparbanks VD Stefan Ohlson. Dessutom blir det tittartävling men fina priser att vinna.

Kvällens konstnär: San Lundberg Wikström, målare, keramiker och skulptör som är aktuell för konstrundan 2023. Konstverket kan bli ditt genom att lägga ett bud i chatten under programmet

Kvällens artist: Daniel Blohm, välanlitad och mångsidig musiker som denna kväll bjuder på egen musik.

Sändningen produceras av Sandelius Kultur & Nöje i samarbete med Region Blekinge, Sölvesborgs kommun och Sölvesborg Mjällby Sparbank.

30 jan 2023. Kl.1830-ca.2000
Live från Äggaboden, Gärestad By

Denna kväll sänder vi live från Äggaboden - en lantlig idyll belägen på en gård med historia från 1700- och 1800-talet. Här erbjuds mat, dryck & fika i restaurangen med råvaror från den välfyllda gårdsbutiken där man hittar allt från grönsaker, viltkött och marmelad till porslin, blommor och gå-bort-presenter. Och ägg från egna höns, förstås!
Ikväll bjuder kockarna bl.a. på fisk från Larssonsfiske. Vi får även besök av fiskaren själv – Bengt Larsson som berättar om sin passion för fiske och om musselodlingar i Blekinge skärgård.
Vi bjuder på reportage från unika Räntemåla gård där vi hälsat på älgarna och från Ronneby bruk där vi får höra om hur gammal gjutjärnstradition möter dagens behov när det gäller stekpannor och grytor.
Vi gästas av Caroline Klyver från Plantriket som ger oss lite tips på vinterväxter och Martin Merkel från Swedisharmory som är en av få svenska rustningssmeder.
Café Harmoni i Belganet kommer och bjuder på kvällens dessert och berättar om sin mångsidiga verksamhet. Baka gärna hennes kakor och fika tillsammans med oss under sändningen. Receptet hittar ni under PDF:en
Dessutom blir det tittartävling men fina priser att vinna.

Kvällens konstnär: Susanne Demåne – som med sin uttrycksfulla konst och sitt arbete med hästar inte lämnar någon oberörd. I somras gjorde hon succé med sin utställning på Solliden och ikväll målar hon live i studion hos oss. Konstverket kan bli ditt genom att lägga ett bud i chatten under programmet

Kvällens artist: Svart ridå – Tuva Gustavsson & Mia Swanström – lovordad popduo som spelat ihop sen lågstadiet och nu är aktuella med egen musik som släppts på Spotify.

Sändningen produceras av Sandelius Kultur & Nöje i samarbete med Region Blekinge och Ronneby Kommun.

6 feb 2023. kl.1830-ca.2000
Live från Southern Sweden Holidays

Denna kväll sänder vi från den vackert renoverade stenlängan hos Southerns Sweden Holidays - familjeföretaget som erbjuder boende och naturupplevelser för hela familjen, mitt i vildmarken. Fiske, vandring, stillhet och bad i varma tunnor är en del av det man kan uppleva här. Marcus är även charkuterist och kommer att bjuda på vildmarkswok under kvällen.
Det blir reportage med Linda från Lyckans gård med hästar och ridning i fokus.
Vi har även varit ute i naturen med Jonathan Wollmér, Länsstyrelsen som berättar om varför det är viktigt med våtmarker.
Vi får besök av Pike Skolhäll från Pikes Smea som berättar om smidets ädla konst.
Åsa från Råsa blommor och designer ger oss inredningstips som lyser upp i vintermörkret och så kommer Renate och pratar om Bageriet ädla konst och bjuder på lite gott. Vi får besök av Leif Jönsson från Boa Golfklubb som berättar vad som är på gång där och dessutom blir det tittartävling men fina priser att vinna.

Kvällens konstnär är Ida Knagg som både är musiker och konstnär. Under kvällen skapar hon ett verk som auktioneras under programmet. Det är bara att lägga ett bud i chatten under programmet.

Kvällens artist: Tess Saar – singasong-writer som går låtskrivarutbildning på Jämshög folkhögskola och bjuder på egna låtar.

Sändningen produceras av Sandelius Kultur & Nöje i samarbete med Region Blekinge, Olofströms kommun och Sparbanken i Karlshamn.

13 feb 2023. kl.1830-ca.2000
Live från Öbryggd, Hasslö

Denna kväll sänder vi live från det lilla microbryggeriet Öbrygd på Hasslö mitt ute i Karlskrona skärgård. Våren 2022 övertog de gamla "Hasslö Doppet" som nu renoveras och blir bryggeri och restaurang i ett. Den 6:e februari lanseras de 2 första sorterna på Systembolaget. Självklart blir det ölprovning med öl från Karlskronas 3 ölbryggerier med Robert Andersson som driver Sveriges största ölpodd – Ölvärlden.
Vi ni vara med på ölprovningen? Då hittar ni inköpslistan under PDF:en.
OBS att Öbrygds öl släpps på systembolaget den 6 februari.
Det kommer att bjudas på pizza och så blir det "Hembakat av Helena" som bjuder på kvällens dessert.
Vi har glaskonstnären Malin Mena med oss i studion och vi pratar Retrofashion med Karin Sabel med helt egen design. Vi får även besök av Helene och en frisyrmodell från Salong Etage. Salongen som hörs och syns i hårmodesammanhang i hela Sverige. Helene ger oss tips om vad som gäller inom hårmode i vår.
Det blir reportage med Mikael på MS Snickeri som gör fantastiska möbler och träsniderier och så får vi besök av en trefaldig EM-mästare och Världsmästare i miniracingfalk – David Ronnefalk.
Och vi får träffa Mattias från Steel of Lundbergs som tillverkar makalösa knivar och håller kurser i hantverket.
Dessutom blir det tittartävling men fina priser att vinna.

Kvällens konstnär: Anna Karin Gabrielsson med egen ateljé på Hasslö.

Kvällens artist: Sofia Loell – välkänd, välanlitad och mångsidig artist som bl.a. står bakom Karlskrona låten som släpptes i somras

Sändningen produceras av Sandelius Kultur & Nöje i samarbete med Region Blekinge och Karlskrona Kommun.

skroll1
skroll2
skroll3
skroll4
skroll5

Följ oss för framtida sändningar på Diggeats Facebook

Skroll6

Läs mer om våra tidigare DiggEat events

Arrangör:

logo.png

Sammarbetspartners 2023:

bottom of page