top of page
Pippi_Ensemble_edited.jpg

Om oss

Läs mer om vår historia

Elin_S_maj-156089_.jpg

Sandelius Kultur & Nöje

Ägs och drivs av Elin & Mats Sandelius i Karlshamn.
Med lång gemensam erfarenhet i branschen har vårt signum blivit att göra bra teater/underhållning för alla åldrar där vuxna och barn ska kunna ha lika mycket behållning av de föreställningar man går och ser. Vi jobbar också nästan enbart med professionella skådespelare och vill med en hög konstnärlig nivå skapa teaterupplevelser utöver det vanliga.

 

Vi har sedan 2007 gjort familjeteater av Astrid Lindgrens berättelser på Skottsbergska gården i Karlshamn där vi spelat mellan 25-30 föreställningar varje år. Sedan 2014 är vi också verksamma i Karlshamns folkpark – Bellevueparken. Samt att vi även gjort ett antal gästspel på Jamtli i Östersund sedan 2013.
 

Förutom familjeföreställningar och farser gör vi även välbesökta koncept med mat & teater som tex. Mordgåtor, Krogshower, Julshower, dramatiserade spökvandringar. Dessutom gör vi många olika pedagogiska uppdrag för tex. BTH och Kreativum Science center m.fl. Vi jobbar även med webbaserade utbildningskoncept för tex. Xpectum i Åre.

Utmärkelser, stipendier m.m:

2023 Nominering Årets Serviceföretag
2022 Årets Gilla Karlshamn Pristagare
2020 Region Blekinges Arbetsstipendium

2020 Backhamre stipendiet

2013 Nominering Årets värdskapspris, Guldekoxen Blekinge
2012 Alice Tegnérs stipendium Karlshamn
2012 Årets Kulturturismpris, Guldekoxen Blekinge
2012 Vasaorden av Amerika (Mats)
2010 Nominering Bästa besökskoncept i Carlskrona
1993 Parneviksstipendiet (Mats)
1992 Blekinge läns landstings kulturpris (Mats)


Medlemar i:
LIS (Lokalrevyer i Sverige), Karlshamns Handel, Visit Blekinge & Företagarna.

ElinSbanner_edited.jpg

Elin Sandelius

Skådespelare, regissör och producent för
Sandelius Kultur & Nöje. 

 

Elin har arbetat som skådespelare på heltid i 25 år bl.a vid Astrid Lindgrens Värld, Polishögskolan, Estrad Norr (Jämtlands länsteater) och i flera fria grupper. Hon har skrivit och regisserat ett antal egna föreställningar samt spelat fars och revy under många år. Även projektledare för tex Smakfesten och Skolscen sydost. 

Elin driver även en populär matblogg: "Mat på MITT sätt"

14005085286_edited.jpg

Mats Sandelius

Regissör, skådespelare och "Teaterdirektör" för
Sandelius Kultur & Nöje.

 

Mats har bla arbetat som skådespelare vid Kungliga Dramatiska Teatern och Astrid Lindgrens Värld. Regisserad och dramatiserat åt Estrad Norr/Jämtlands Länsteater samt regisserat ett 100-tal produktioner runt om i landet inom revy, komedi, musikal och drama. Han har även arbetat åt en rad större organisationer så som SVT, Musik i Dalarna, UR, Dalhalla, Falkenbergsrevyn, Polishögskolan och TV4. Har även regisserat Revy-SM 5 gånger.
Mats var med och grundade KRUS, Teatersmedjan, Teater Gazbazz, Mammabengt, Fars i Falköping, m.m.

P1220401_edited.jpg
Jimmy_Eriksberg_edited.jpg
Jimmy Thornell.jpg

Jimmy Thornell

Tekniker, grafiker och skådespelare för
Sandelius Kultur & Nöje. 

 

Jimmy har arbetat för Sandelius i flesta produktioner sedan 2007. Framför allt så ligger han bakom allt grafiskt material som affischer m.m. och kört ljud på de flesta produktioner. Han har även medverkat som Skådespelare och musiker i en del produktioner. Jimmy är utbildad inom bild och media men har många strängar på sin lyra.

bottom of page