top of page

LIVE FRÅN JOHANNISHUS GODS

8/10 - 2021

Denna kväll sände vi live från Johannishus gods som varit i Wachtmeisters ägo i 11 generationer. Vi träffar HANS & MARIA som driver godset idag och som precis startat eget ölbryggeri.

Därför blir det ölprovning med ROBERT ANDERSSON, Karlshamnskillen som numer driver ölpodd, ölfestivaler och skriver prisbelönta böcker om öl. Inköpslista hittar ni i PDF:en. Och vi gästas också av HARKNIVENS HUMLE som startat odling av humlesorter som ska levereras till lokala bryggerier.

Kvällens konstnär är SOLGERD BUSSENIUS, som skapar ett konstverk som kommer att auktioneras ut under programmet. Det är bara att lägga ett bud via chatten.

Kvällens artist är HILDUR HÖGLIND, P4 nästa – aktuell singersongwriter från Johannishus. Hon skriver också poplåtar och när hon är ute som popartist kallar hon sig Hildur Ottilia.

Vi får höra solskenshistorien om ABBES MEJERI och samarbetet med ekobonden och glasstillverkaren PER BRUNBERG. Dessutom gör vi besök på unika SAXEMARA BÅTVARV och vi ska prata Guldgubbar och historiska skatter med SIIRI IRSKOG. KIM M. KIMSELIUS berättar om sitt författarskap och vi har besökt BELGANET HANDEL där INGE STRANDBERG berättar för oss om hur det kommer sig att det ligger en träindustri som tillverkar svarvade trädetaljer till Europas designindustri i Belganet.

Självklart bjuds det på god mat lagad av Ninni från Järnaviks pensionat. Passa på att laga hennes fantastiska soppa så kan vi äta ihop.

Se programmet på DiggEAT:s Facebook här: https://www.facebook.com/events/185631043686736

bottom of page